Böcker

Vildhallon välkomnar KG Malm till förlaget

När KG Malm var 19 år och arbetade i en byggfirma kom hans chef fram till honom och sa: ”Du skall inte bli murare, du ska stå på scen, sjunga dumma visor och ljuga ihop galna historier.” Idag har KG arbetat som vissångare, berättare, skådespelare och komiker i mer än tjugofem år. Hans gamle chef skulle ha varit stolt.

KG Malm och Mattias Dristig. Foto: José Yesid Sobrino Rada

KG Malms novellsamling ”Förlåt för den här gången” ges ut på Vildhallon under 2020. Novellsamlingen innehåller cirka 50 dråpliga, humoristiska och tänkvärda historier som fångar läsaren med sitt rika och underfundiga språk.

Mattias Dristig från Vildhallon kommenterar utgivningen:

”Det textmässiga hantverket och berättandet har en given plats i allt som KG Malm gör. I novellsamlingen ”Förlåt för den här gången” visar han på en ypperlig förmåga att, på några få rader, snabbt fånga läsaren med sina korta berättelser som oftast är både humoristiska och tänkvärda.”

KG Malm gav 2003 ut skivan ”Slarvigt men mänskligt” tillsammans med Dan viktor, Gunnar Källström och Petter Eriksson. 2006 spelade han in en Taubeskiva med Christer Ågren och 2007 kom skivan ”Visor från mormors trädgård” i samarbete med Lotta Rossövik. 2011 gjorde KG ”Murardrömmar”, en dubbel-CD med egna berättelser varsamt ton-och ljudillustrerade av Dan Viktor.

KG Malm tilldelades 2002 Sällskapet Västanvinds Taubestipendium, 2010 Byggnads Kulturstipendium, 2012 Göteborgs Stads Kulturstipendium, 2019 Lasse O´Månssons Naturastipendium och sammanlagt fyra år har han tilldelats Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

”Mattias frågade mig om det inte var dags att ge ut en bok med mina historier. Ett sådant erbjudande ville jag inte tacka nej till. Särskilt som jag mest sysslar med något så förgängligt som scenkonst, något som bara sker i stunden. En bok varar ändå lite längre. Dessutom uppmuntrade han mig att inte vara så medelklassigt ängslig utan istället säga till mig själv: Mera punk! Och jag tänkte: Det är nog precis vad jag behöver höra. Det här kan bli ett riktigt bra samarbete”, säger KG Malm om att bli utgiven på Vildhallon. 

Tanken är att ”Förlåt för den här gången” släpps lagom till Bokmässan i höst men man kan redan nu förhandsbeställa den samma i Vildhallons webshop. Genom att förhandsbeställa ”Förlåt för den här gången” hjälper du till med att finansiera upptrycket och får ett signerat exemplar av novellsamlingen hemskickat direkt när den finns i lager.

Frågor besvaras av:
Mattias Dristig, förlagschef vildhallon
dristig[at]vildhallon.com
+46 739 055 033

KG Malm, författare
kg[at]kgmalm.se
+46 736 693 072
www.kgmalm.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.