Spelutveckling

Vildhallon brinner för brädspelsutveckling och har hittills gett ut två egenproducerade brädspel [familjestrategispelet DinoFajten och partykortspelet NätTrollz!] som båda går att beställa via  webshopen.

crowdculture_dinofajten

DinoFajten – Vildhallons första upptryckta spel

Partykortspelet NätTrollz!

Vildhallon har även fler spel i olika faser av produktion. Som exempel kan nämnas brädspelet Gruvan som planeras släppas i Europa i samarbete med Eloso Förlag [och i Sagospelet Äventyrs fantasyvärld] under 2018. 

Speltestbilder Gruvan [illustrationer: Richard Svensson]

Första prototypkartongen – Gruvan [illustrationer Therese Wihlney]

Speltest av Gruvan på GothCon 2017.

Artefakterna är ett annat brädspel med fantasytema som håller på att tas fram. Liksom kortspelet Gillet där man axlar rollen som ledare för ett tjuvgille.

Artefakterna_speltest

Artefakterna – Speltest

Hopping är ett Print N Play-spel som är framtaget i samarbete med Sagospelet Äventyr. Brädspelet går att ladda ner och skriva ut från Sagospelet Äventyrs hemsida.

Vildhallon har som ambition att bli en aktör inom spelutveckling  och söker mer än gärna samarbeten med övriga spelkonstruktörer, grafiker och konstnärer. Tveka inte att ta kontakt via kontaktformuläret.

SKAPANDE SKOLA eller LOVAKTIVITET i att spelutveckla?

Jajjemän! Mattias Dristig (Vildhallon) och Albin Svensson (Gameprototyper) har slagit ihop sina påsar, tärningar, kortlekar, hexagoner och presenterar ett helt Skapande Skola-upplägg (från åk 4 och uppåt) där eleverna får prova på att göra sina egna brädspel. Tre olika varianter – från ett enklare lektionsupplägg till en hel lovaktivitet – går att ordna.

I pdf:en nedan finns upplägget beskrivet mer utförligt.

Boka Gör ditt egna Brädspel nu via kontaktformuläret så ses vi snart på just din skola!

Skapande Skola – Gör ditt egna brädspel! by Mattias Dristig on Scribd