Spelutveckling
Vildhallon brinner för brädspelsutveckling och har hittills gett ut två egenproducerade brädspel [familjestrategispelet DinoFajten och partykortspelet NätTrollz!]. DinoFajten trycktes upp i 200 exemplar 2015 och är i dagsläget slutsålt. NätTrollz! trycktes upp i 500 exemplar som sålde slut under 2019. Kontrakt är däremot skriven med Eloso Förlag som gav ut en ny upplaga som finns att köpa i välsorterade spelbutiker.
Man kan också beställa ett exemplar via webshopen.
Vildhallon har även fler spel i olika faser av produktion. Som exempel kan nämnas brädspelet Bakdûr [prototypnamnet Gruvan] som planeras släppas framöver i samarbete med Eloso Förlag [och i Sagospelet Äventyrs fantasyvärld].
Hösten 2018 skrev Vildhallon avtal med filmskaparen Jonas Wolcher om att skapa och ge ut kort- och brädspel som baseras på zombiekalkonfilmen Die Zombiejäger som utspelar sig i Göteborg i början av 2000-talet. Ett första brädspel på detta tema håller på att tas fram.
Artefakterna är ett annat brädspel med fantasytema som håller på att tas fram. Liksom kortspelet Gillet där man axlar rollen som ledare för ett tjuvgille.
Hopping är ett Print N Play-spel som är framtaget i samarbete med Sagospelet Äventyr. Brädspelet går att ladda ner och skriva ut från Sagospelet Äventyrs hemsida.
Vildhallon har som ambition att bli en aktör inom spelutveckling och söker mer än gärna samarbeten med övriga spelkonstruktörer, grafiker och konstnärer. Ett exempel på det är samarbetet med kreatörerna bakom spelet Världsregeringen där Vildhallon exklusivt har hand om försäljning och distribution av detta indiebrädspel. Mattias Dristig och Vildhallon är dessutom initiativtagare till det regionala [Halland och Västra Götaland] nätverket Spelutveckling Väst som organiserar roll- och brädspelsutvecklare samt ordnar offentliga speltester. Om du själv har tankar om samarbeten, tveka då inte att ta kontakt via kontaktformuläret.
SKAPANDE SKOLA eller LOVAKTIVITET i att spelutveckla?
Jajjemän! Mattias Dristig (Vildhallon) och Albin Svensson (Gameprototyper) har slagit ihop sina påsar, tärningar, kortlekar, hexagoner och presenterar ett helt Spelutvecklingsupplägg (från åk 4 och uppåt) där eleverna får prova på att göra sina egna brädspel. Tre olika varianter – från ett enklare lektionsupplägg till en hel lovaktivitet – går att ordna. Workshopen ”Gör ditt eget brädspel!” är dessutom kvalitetsgranskad av Kultur i Väst. Läs mer om upplägget, subventionering osv här.