Webshop

[Bok, hårdpärm] En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar

VILD027
180.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer
VILDHALLON: VILD027

Att skriva limerickar är ett hantverk med bestämda ramar, men friheten innanför får ofta ramarna att bågna. Förutom ett fast rimschema, en viss rytm och en koppling till ortnamn, nationsnamn, personnamn och substantiv, bör en limerick ha en textmässig knorr, vara ekivok eller bara hisnande rolig.

I den här boken rör vi oss från Abiskos hyggen till Östhammar, från Alice till Ärling och från Ulan Bator till Hawaii. Boken kan läsas pö om pö, i ett svep, framlänges, baklänges eller om och om igen. Finns din ort, ditt land eller din namne med? För att underlätta läsningen återges dessa i bokstavsordning.

x x x

Victor Estby är författare, journalist och litterär verksamhetsledare för Bokdagar i Dalsland. Bland tidigare utgivningar återfinns dagsverssamlingen Versting och novell- och verssamlingen Under. Dessutom har Estby tvåtusen publicerade dagsverser i olika tidningar samt drygt sextio verk registrerade hos STIM. Victor Estby har skrivit limerickar i trettiofem år och här presenteras ett urval i hans första publikation på Vildhallon.


Om boken:

Titel: En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar
Format: 125 x 195 mm
Språk: Svenska
Omslag: Hårdpärm
Antal sidor: 120
Förlag: Vildhallon
Författare: Victor Estby
Formgivning: Adam Yngvesson
Omslag: David Liljemark
Författarfoton: Jens Andersson och Niklas Eriksson/Ingemar Media
Vikt: ca 200 gram
ISBN: 978-91-986394-6-9
Upptryckt: September 2022

Spara denna produkt för senare användning