Webshop

[Brädspel] Klostermust

VILD026
475.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer
Vildhallon: VILD026

Klostermust är ett humoristiskt sällskapsspel om äpplen och must i klostermiljö. Spelprojektet genomförde en lyckad crowdfunding på Kickstarter i mars 2022. Klostermust är skapat av Frederik Strömberg och ges ut på det etablerade indieförlaget Vildhallon i Göteborg.


Klostermust är ett tärningsbrädspel som utspelar sig i ett kloster där ni som munkar och nunnor tävlar om att skörda äpplen och göra must. Ni konkurrerar om ett begränsat antal handlingar och det gäller att satsa sina tärningar på rätt sak vid rätt tillfälle. En del tur behövs men också en stor portion med strategi.

Spelet tar runt en timme att spela och funkar bra även för de med liten erfarenhet av brädspel. Ett familjebrädspel helt enkelt.


Vem blir utvald till biskopens följe?


Klostret ska snart ha ett sällsynt besök av biskopen som kommer för att utse en äppeladjutant att följa med i biskopens följe under en tids resor. Detta vore sannerligen en stor ära. Biskopen tycker mycket om äpplen och äppelmust. Så för att göra biskopen särskilt nöjd och tillfreds, och därmed bli den som blir utsedd till äppeladjutant, strävar varje munk och nunna efter att själv vara den som erbjuder den mesta och bästa äppelmusten till biskopen när denne ankommer.


Spelarna tävlar under spelets gång i att skörda äpplen och göra äppelmust. Det kan också hända att vissa vill ta genvägar genom att stjäla must i byn eller rentav stjäla från någon av bröderna och systrarna på klostret. Alla medel står till buds för att bli den mest lovprisade hos biskopen. Se dock till att inte begå alltför många illvilliga gärningar i jakten på seger eftersom sådan synd inte ses med blida ögon hos biskopen.


Läs mer om brädspelet Klostermust här: https://www.klostermust.com/


Spelet innehåller:
Spellåda: 20 x 20x 4,8 cm
Vikt spelplan: 34 x 34 cm
Olika spelkort: 68 st
Olika handlingsbrickor: 15 st
Karaktärspjäser i papp: 5 st
Regelhäfte: 16 sidor
Dagmarkör: 1 st
Syndmarkörer: ca 25 st
Tärningar: 35 stAntal spelare: 2-5
Ålder: Lämpligt från 10 år och uppåt
Speltid: ca 45 - 90 min


Spelkreatör: Frederik Strömberg
Illustrationer: Sofie Färdig
Layout och formgivning: Jan Kustfält
Förlag: Vildhallon

EAN: 7350022810433


Spara denna produkt för senare användning