Böcker

Mosaik recenserad i BTJ

Jimmy Ginsbys poesisamling Mosaik har nu fått betyget 3 av 5 och en tillhörande recension i det senaste BTJ-häftet [nr 10, 2020]:

”[…] Dikterna rör sig kring det existentiella i det vardagsnära bortom allfarvägarna, ibland i Dan Andersson-land, några gånger i skrivandet i sig. Det uppstår möten med Ferlin, Fröding, Vreeswijk och Magnell med flera. Poeten betraktar det som ger mening och förklarar. Livets ändlighet är ett återkommande tema, galenskapen ett annat. I några av dikterna finns det allmänpolitiska: människans vilsenhet i den materiella nutiden. Dikterna är lågmälda, ofta lite underfundiga. Det handlar om att söka ljuset, se i mörkret. Liv och död är återkommande ord. Ginsby skriver dikter på ett traditionellt sätt. Det är mycket bra, lättillgängligheten bjuder in. Det är kanske lite anspråkslöst men stabilt och musikaliskt.”

Magnus Dahlerus, Lektör på BTJ

Med dessa ord tycker vi att Magnus Dahlerus fångar Mosaik ytterst väl! Så. Upptäck Jimmy Ginsbys lågmälda och lättillgängliga dikter du också!

Pressbild Jimmy Ginsby. Foto: Ketil Fjeld

Butiker, bibliotek och återförsäljare beställer lättast Mosaik via FörlagsSystem. Privatpersoner beställer i sin tur direkt genom Vildhallons webshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.