Dristig & Drabanterna

Dristig & Drabanterna får ny bandmedlem

Vi kan nu stolt meddela att bandet har förärats med ytterligare en medlem. Dristig & Drabanterna hälsar härmed basisten Omar Yousif varmt välkommen! Vi tog tillfället i akt och lät Omar presentera sig själv genom att svara på några korta frågor:

Berätta om dig själv. Vem är Omar?

Jag är en skapare som ser detaljer. Älskar att jobba med trävirken och att skapa möbler. Och älskar allt som har med musik att göra. Jag är född och uppvuxen i Bahrain, en liten ö mellan Saudiarabien och Qatar. Bor numera i Göteborg med fru och två barn, ett tredje är på g.

Beskriv din musikaliska bakgrund.

Jag blev tidigt fascinerad av musik, dock var utbudet litet i Bahrain så min pappa, som reste mycket till Europa, fick köpa med sig CD-skivor hem, det blev mycket Black Sabbath och Pink Floyd. Första kärleken var dock flamenco-musik. Jag spelar gitarr, bas och olika slaginstrument.

Vad fick dig att gå med i bandet?

Bandet har en skön musik, med härliga vibbar och karisma. Men bandet har även en samhällsviktig egenskap. Fördomarna i samhället växer och likaså utanförskapet. Det måste uppmärksammas och brytas. De övriga medlemmarna i bandet är riktigt goa gubbar.

Om du skulle beskriva Dristig & Drabanterna, hur skulle du göra det?

Goa vibbar, karismatiskt och med ställningstagande.

x

Och med det sagt går Dristig & Drabanterna in i en mer klassisk banduppsättning. Även om visan fortfarande är vår grund så innebär nyrekryteringen att musiken nu tenderar gå mot ett mer komplett sound. Det kommer bli najs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.