Böcker

Samlade recensioner av Abella & Kapten: Vilse i stormen

Vi har samlat ihop lite utdrag ur recensioner av ABELLA & KAPTEN: VILSE I STORMEN. De flesta citaten nedan kommer från bokbloggar på instagram och det är sjukt roligt med så många fina ord! Speciellt när de kommer från unga läsare. En fin BTJ-recension har det också blivit:


”Bilderboksdebuterande Linnea Anckers illustrationer är vackra och välkomponerade och jobbar föredömligt med ljus och mörker, färgsättning och perspektivskiften på ett sätt som för tankarna till Pija Lindenbaums bilderboksstil.”

/ BTJ (BTJ-häftet 3/2021, lektör Sarah Utas.)


”En väldigt fin bok med vackra illustrationer. […] Om vänskap. Om hur starka vi blir tillsammans. Om att förlora någon. Om äventyr. Om sorg och flykt. Om ensamhet. Om att vi måste våga prata om det stora och viktiga.”

/ Saras Bokhyllor


”Äntligen har Lily (8) och jag börjat läsa den fina barnboken ’Abella & Kapten: Vilse i stormen’ […] Vi läste bara några sidor igår kväll och då [det är] seriösa ämnen som sorg, krig, ensamhet och flykt insåg jag direkt att den här boken ska vi inte ha bråttom med. Det finns mycket att diskutera och jag ska ta tillfället i akt att lyfta några ämnen först från föregående kvälls läsning innan vi fortsätter läsa. Det blir spännande att höra vilka frågor och tankar vår dotter har kring karaktärerna och deras situation.”

/ Jenny Karlsson (jenkamichiko)


”Det här är en bok med flera bottnar. Dels är det en äventyrsberättelse och dels är det en öppning för djupare samtal med barnen om ensamhet, krig, död och sorg.”

/ Team Lejonens boktips


”Abella & Kapten: Vilse i stormen är en barnbok som blandar svåra ämnen med vindlande äventyr ute på stormande hav. Här blandas sorg och ensamhet med spännande äventyr på ett fint sätt. Vikten av vänskap går som en röd tråd genom hela berättelsen.”

/ Bokmix


”En annorlunda barnbok som tar upp flera viktiga ämnen. […] En bok som alla i lågstadiet borde läsa.”

/ Systrarna Boktokiga


”Det här är en bok med färg- och känslostarka illustrationer och vackra ord som når botten av själen, som griper tag och finns där, på riktigt.”

/ Barnbokshunden Harry


”Detta är en fin bok om ensamhet, flykt och att ha förlorat en förälder. Den handlar också om vänskap och att hitta sig ett eget synsätt på livet.”

/ Gustavs Bokhylla


”Det här är en bra barnbok som tar upp viktiga ämnen som vänskap, ensamhet och hur det kan kännas att förlora en förälder.”

/ Sofias Books


”Ett äventyr som gör att läsaren dras med i berättelsen. Boken innehåller även väldigt fina bilder som samspelar perfekt för att få berättelsen framåt. Åh, denna bok borde alla läsa.”

/ Kul med bok

Köp ditt exemplar av den uppskattade barnboken här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.