Böcker,  Rollspel

Vildhallon släpper soloäventyr i vinter!

Vildhallon kan nu mer formellt bekräfta att första delen i Björn Floréns episka soloäventyr Äventyr i Ulmar planeras släppas vintern 2023. Den första delen heter ”Genom vildmarken” och som spelare kan man välja mellan hela fyra karaktärer som ger sig ut på en upptäcktsfärd i en okänd vildmark. De olika karaktärerna har dessutom olika specialförmågor vilket öppnar upp för variation och omspelbarhet.

På ens resa kommer man tvingas använda både styrka och list för att ta sig vidare i en berättelse där läsaren själv bestämmer handlingen. Äventyret kan sluta på flera sätt beroende på ens val. Just att kunna välja bland flera olika karaktärer samt att äventyret har ett antal olika slut, baserat på ens olika val, är närmast unikt i ett soloäventyr.

Spelkreatören Björn Florén säger:

Det har varit en förmån att få sammanställa en lång rad fantasier om spännande platser till detta äventyr. En del uppslag och namn är hämtade från några av mina allra första äventyr från tonåren. Att ha med en sådan stabil illustratör som Petra Brandström och ha sett hur min text har förvandlats till vackra bilder i fyrfärg, det är en helt fantastisk känsla! Nu när jag sitter och skriver på nästa del i äventyret är det främst Petras framtida illustrationer jag ser fram emot mest.

Äventyr i Ulmar är alltså vackert illustrerat av Petra Brandström som tidigare bl.a. har gjort omslagen till zombieexpansionen Skräcken på Östra och fantasyboken Eli. Petra är även en återkommande illustratör för rollspelet EON och har haft ett långtgående illustrationssamarbete med Bethesda Nordic.

Petra Brandström berättar:

Det är otroligt roligt att ha fått chansen att illustrera en helt ny värld. Björns beskrivningar är så levande att de knappast behöver bilder, men det har också underlättat min del av arbetet enormt, och gjort det både inspirerande och spännande. Det svåraste har nog varit att välja – det finns så många vägar att ta i den här historien, och så många häftiga händelser, scener och platser!

Äventyr i Ulmar – Genom vildmarken har speltestats under det gångna året och genomtrevlige Jonnie Hedqvist har bidragit med ett antal grafiska element till boken.

Adam Yngvesson har stått för den övergripande layouten och slutresultatet är nog en av de snyggaste produkterna som hittills har producerats av Vildhallon.

Planerat upptryck är i vinter och vi är ganska säkra på att vi hinner få ut den här godbiten lagom till julhandeln då det enda som nu återstår är en sista spel- och grafisk korrekturvända innan alla filer lämnas över till tryckeriet.

Genom att förhandsbeställa ”Äventyr i Ulmar – Genom vildmarken” bidrar du till att stötta upptrycket, hjälper oss samtidigt att bestämma hur stor upplagan ska vara samt får boken skickad till dig direkt när den är upptryckt.

Förhandsbeställ soloäventyret här:

FAKTA OM BOKEN
Titel: Äventyr i Ulmar – Genom vildmarken
Författare och skapare av Äventyr i Ulmar: Björn Florén
Omslag och Illustrationer: Petra Brandström
Grafiska element och rollformulär: Jonnie Hedqvist
Sättning och layout: Adam Yngvesson
Format: A5 (storpocket)
Antal sidor: 210
Vikt: ca 500 g
ISBN: 978-91-988105-1-6
Inlaga: Fyrfärg
Planerad utgivning: Vintern 2023
Förlag: Vildhallon
Nedladdningsbara rollformulär: Nås via denna länk
Övrigt: För att spela soloäventyret behövs tre sexsidiga tärningar, en blyertspenna och ett suddgummi. Detta medföljer ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.