Böcker

Vildhallon tecknar avtal med Anhörigas Riksförbund

Anhörigas Riksförbund är en politiskt och religiöst obunden intresseorganisation som verkar för att de som är anhöriga till personer med tex funktionsnedsättning, sjukdom eller ålderdom ska ha goda förutsättningar att hjälpa sina närstående.

I samband med att barnboken Abella och Kapten : Vilse i stormen (av Thor Rutgersson och Linnea Anckers) ges ut via Vildhallon så inleds ett samarbete mellan parterna. Då barnboken tar upp frågor kring saknad, anhörigskap, sorg och ensamhet så är det naturligt att ha med information om (och telefonnummer till) Anhöriglinjen , dit man kan ringa för att få stöd när en nära anhörig är sjuk eller liknande.

”Det är välkänt att den psykiska ohälsan ökar i samhället och det drabbar såklart även barn och unga. Att samarbeta med Anhörigas Riksförbund är ett sätt för Vildhallon att bidra en aning till en lindring i en tid då många barn och familjer mår ganska dåligt”, säger Mattias Dristig förlagschef på Vildhallon.

Anhörigas Riksförbund är jätteglada för detta samarbetet. Barn som anhöriga är en målgrupp som i många fall står helt utan stöd. Forskning visar att landets elevhälsovårdsteam har kännedom om mindre än en tredjedel av fallen där barnen axlar en mycket tung roll i sitt anhörigskap. Vi hoppas att denna fantastiska barnbok skall nå många av dessa barn och vara en öppning till samtal som i sin tur leder till att barnen får det stöd de behöver”, säger Julia Charleson, kanslichef på Anhörigas Riksförbund.

Abella och Kapten : Vilse i stormen släpps på Vildhallon i höst, men man kan redan nu förhandsbeställa boken här:

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef vildhallon
E-post: dristig[at]vildhallon.com

Julia Charleson, kanslichef Anhörigas Riksförbund
E-post: julia.charleson[at]anhorigasriksforbund.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.