Böcker

Vildhallon välkomnar Sandra Mattsson till förlaget!

I höst släpper Vildhallon Sandra Mattssons fantasybok Eli. I boken möter vi flickan Eli som växer upp och känner sig ganska oönskad av sina släktingar i den gamla assyriska huvudstaden Assur.

Det är en berättelse om drömmar, om att tro på sin livskraft, det övernaturliga samt om demoner som lägger sig i människors små liv.

Boken illustreras av den Islandsfödde tecknaren Arnór Hermannsson Wikström.

Sandra Mattsson är sångare och frontperson i det symfoniska doom-metal-bandet Lamashtu och boken Eli har en stark koppling till bandets övriga image och världsbygge.

”Jag har känt Sandra sedan tiden då jag arrangerade spelningar i Göteborg i början av millennieskiftet. När jag hörde om boken Eli och att den var så hårt kopplat till den image och scenupplevelse som är lite av bandet Lamashtus kännetecken, så tyckte jag att det var självklart att Eli skulle ges ut på Vildhallon. För mig som förläggare är det alltid spännande att arbeta med utgivningar som bryter av en aning mot rådande förväntningar av vad till exempel en fantasybok kan vara. Den här utgivningen gör det”, säger Mattias Dristig från Vildhallon.

Illustration ur ELI [Bildcred: Arnór Hermannsson Wikström]

”Vildhallon består ju av så många härliga kreatörer både på spel- och boksidan. Det betyder väldigt mycket för mig att få bli en del av denna växande Vildhallonfamilj! Det känns även stort att få dela en historia som speglar livet men även den magi som kanske finns därute någonstans. Vad som är verkligt och inte är upp till dig! Jag hoppas att Eli ger dig något att fundera på”, säger Sandra.

Fantasyboken Eli beräknas vara upptryckt i september 2021 men man kan redan nu göra en förhandsbeställning nedan.

Genom att förhandsbeställa boken hjälper du till med att finansiera upptrycket och får ett exemplar hemskickad direkt när den finns i lager.

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef vildhallon
E-post: dristig[at]vildhallon.com
Tele: 0739 055 033

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.