
Digital workshop under 2021: Gör ditt eget brädspel!
Workshopen är med i Kulturkatalogen Väst vilket innebär att nedanstående priser kan subventioneras med upp till 50% om workshopen genomförs inom Västra Götaland. Den är lämplig för bibliotek, skolor eller som lovaktivitet. Under Covid-19 genomförs den via Zoom och vi berättar mer om det vid bokning.
Om workshopen: Digitalisering och gamification (spelifierande) blir mer och mer en självklarhet i samhället. De båda spelskaparna Mattias Dristig och Albin Svensson håller i en kreativ workshop där deltagarna får prova på att ta fram sitt eget brädspel. Arbetsmaterialet består av en blank spelkartong med blandade spelpjäser, tomma spelkort, tärningar och annat som deltagarna arbetar två och två med för att skapa ett brädspel tillsammans. På ett lekfullt sätt får man fundera ut vad spelet ska handla om, komma på egna regler och sedan testa om dessa fungerar. I upplägget ingår alltid även ett inspirationspass där spelskaparna Mattias och Albin berättar om spelmekanik och visar upp egna framtagna spelprototyper. Om heldagar bokas hinner deltagarna arbeta mer intensivt med sina egna brädspel samt nyttja en så kallad Spelbar (en variation med medtagna kort- och brädspel) för att hämta ytterligare inspiration ifrån.
Obs! Samtliga upplägg nedan går med fördel att genomföra via Zoom. Vi berättar mer vid bokning.
—
Upplägg 1 – Inspirationspass
Deltagare: Max 30 stycken
Ålder: ca 9-19 år
Tid: ca 60 minuter (med bensträckare)
Ett upplägg som fungerar som ett inspirationspass för tex en helklass. Vi lär oss om grundläggande spelmekanik och man arbetar praktiskt med att skapa ett eget brädspel två och två. En del brädspelsmaterial lämnas kvar så att deltagarna även kan fortsätta skapa spel vid ett annat tillfälle.
Pedagogiska förutsättningar: Rum med pysselplats, minst en personal är med och assisterar, tillgång till dator och bildkanon för medtagen kortare powerpointpresentation. Beställaren kompletterar det medtagna brädspelsmaterialet med saxar, pennor, limstift och papper.
Faktureras: 9000 kr ex moms + reseersättning (20 kr/milen) och kost och logi för två personer
Övrigt: Om workshopen bokas inom Västra Götaland faktureras inga boendekostnader. I priset ingår allt brädspelsmaterial som behövs. Om tre pass bokas under samma dag, inom samma kommun eller skola, faktureras endast för två pass.
—
Upplägg 2 – Halvdag
Deltagare: Max 30 stycken
Ålder: ca 9-19 år
Tid: ca 3 timmar (rast inräknat)
Passet lämpar sig för en djupare resa inom spelutvecklingens underbara värld. Förutom att få en lite djupare förståelse av spelmekanik berättar även Albin och Mattias om egna framtagna spel, dess utmaningar, hur dessa togs fram och så vidare. Deltagarna arbetar praktiskt med att skapa ett eget brädspel två och två. En del brädspelsmaterial lämnas kvar så att man även kan fortsätta skapa spel vid ett annat tillfälle.
Pedagogiska förutsättningar: Rum med pysselplats, minst en personal är med och assisterar, tillgång till dator och bildkanon för medtagen powerpointpresentation. Beställaren kompletterar det medtagna brädspelsmaterialet med saxar, pennor, limstift och papper.
Faktureras: 12 000 kr ex moms + reseersättning (20 kr/milen) och kost och logi för två personer.
Övrigt: Om workshopen bokas inom Västra Götaland faktureras inga boendekostnader. I priset ingår allt brädspelsmaterial som behövs. Om två pass bokas under samma dag, inom samma kommun eller skola, faktureras endast 15 000 kr + resesättning och boende för två personer.
—
Upplägg 3 – Heldag med sk Spelbar
Deltagare: Max 50 stycken
Ålder: ca 9-19 år
Tid: ca 6 timmar (raster inräknade)
Heldag som lämpar sig som lovaktivitet eller som en del i en temavecka. Vi anordnar även en sk Spelbar där eleverna får testa på olika brädspel för att få inspiration till sitt egna skapande. Till vår hjälp i detta tar vi in personer som är knutna till Spelets Hus i Göteborg, lokala spelföreningar, Spelutveckling Väst eller Sverok. Under dagen håller Albin och Mattias även i ett inspirationspass om brädspelskonstruktion samt har eventuellt med sig ytterligare någon medhjälpare. Efter lunch läggs mer tid på elevernas egna brädspelsutveckling. Vi går igenom spelmekanik och deltagarna arbetar praktiskt med att skapa ett eget brädspel två och två. I slutet av dagen berättar man kort om dessa. En del brädspelsmaterial lämnas kvar så att deltagarna även kan fortsätta skapa spel vid ett annat tillfälle.
Pedagogiska förutsättningar: Storlek på rum och så vidare stäms av i samband med bokning. Minst två personal är med och assisterar under hela dagen, tillgång till dator och bildkanon för medtagen powerpointpresentation. Beställaren kompletterar det medtagna brädspelsmaterialet med saxar, pennor, limstift och papper.
Faktureras: 17 000 kr ex moms + reseersättning (20 kr/milen) och kost och logi för två-tre personer. För eventuella ytterligare externa föreläsare (stäms av i samband med bokning) tillkommer arvode och ersättningar enligt författarförbundets minitariffer.
Övrigt: Planeringen av dagen görs i nära samarbete med skolpersonal, kultursekreterare eller liknande. Externa föreläsare som eventuellt medverkar kommer från Spelutveckling Väst eller från Vildhallons övriga kontaktnät. Om skolan ligger inom Västra Götaland behöver skolan inte stå för boendekostnader. I priset ingår allt brädspelsmaterial som behövs. Om minst två pass bokas under en vecka, inom samma kommun eller på samma skola, kan rabatter ges.
—
Om oss:
Albin Svensson är hemmahörande i Götene, är utbildad designmodellör samt har en bakgrund som slöjdlärare och assistent för barn med särskilda behov. Förutom att driva företaget Gameprototyper.com som hjälper brädspelsutvecklare att trycka upp sina prototyper är Albin även ordförande i juryn för SM i Brädspelsdesign som går av stapeln på CalCon varje år. Exempel på brädspel som Albin har gjort är: Generals of Alexander, Storm of Conflicts och Finns i Djungeln.
Mattias Dristig kommer från Göteborg och är utbildad både till fritidsledare och kulturprojektledare samt har en bred bakgrund som pedagog, föreståndare för eftermiddagshem, arrangör och regional samordnare för skolfrågor samt barns och ungas rätt till inflytande över kulturfrågor. Förutom att driva det kreativa företaget Vildhallon är Mattias även initiativtagare till Spelutveckling Väst som är ett nätverk för bräd- och rollspelsutvecklare i Västra Götaland och Halland. Exempel på brädspel som Mattias har gjort är: DinoFajten, NätTrollz! och Bakdûr.
—
Bokning:
Skicka en bokningsförfrågan via kontaktformuläret nedan eller ring oss på telefon 073 905 50 33.
![Skjut Dom i Huvudet - stämningsbild [Bildcred: Kristoffer Lignell]](https://vildhallon.com/wp-content/uploads/2021/02/Skjut_dom_stamning_foto_Kristoffer-Lignell-75x75.jpg)
