Lödöse Musteri AB - logotyp
Spelutveckling

Framtida samarbete med Lödöse Musteri AB

Vildhallon har tecknat avtal med Lödöse Musteri AB om att framställa must baserat på Frederik Strömbergs kommande brädspel Klostermust. I ett första läge tas tre mustsorter fram som bär Klostermust-etikett och tanken är att dessa sedan saluförs i samband med det upptryckta brädspelet på mässor, REKO-ringar, konvents och marknader.

Lödöse Musteri AB - logotyp

Frederik Strömberg är glad över det kommande samarbetet och kommenterar nyheten:

”Ända sen början av arbetet med brädspelet Klostermust har jag haft en idé om att det vore fantastiskt att ha ett samarbete med ett musteri och kunna framställa riktig Klostermust-äppelmust. Jag trodde nog inte att det faktiskt skulle kunna bli av men här står vi nu. Jag är jätteglad för samarbetet med Lödöse musteri och är peppad på att få provsmaka äkta Klostermust!”

Lödöse Musteri AB startades så nyligen som 2019, men bland ägarna har det funnits en obruten tradition av dryckestillverkning inom bryggerinäringen ända sedan 1850-talet. Lödöse Musteri tillverkar ett flertal varianter av must på äpplen, päron och bär. Idén är att fortsätta utveckla goda drycker av frukt på ett så naturligt sätt som möjligt.

”Jag blev kontaktad av Mattias Dristig med idén om att skapa drycker till ett brädspel och tyckte att det lät oerhört spännande. Det är mycket inspirerande att bara låta fantasin flöda när det gäller att ta fram smakerna till det här projektet”, säger Erik Kolthoff som är VD för Lödöse Musteri AB.

Frågor besvaras av:
Mattias Dristig, förlagschef Vildhallon
dristig[at]vildhallon.com
+46 739 055 033

Erik Kolthoff, VD Lödöse Musteri AB
hej[at]lodosemusteri.se
+46 734 257 546

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.