Spelutveckling

Samverkansavtal med Chalmers tekniska högskola

Vildhallon kan nu stolt berätta att förlaget och spelkreatören Felix Falk har tecknat ett samverkansavtal med Chalmers tekniska högskola kring brädspelet Snille & Skrivkramp. I överenskommelsen ingår att fyra nya kort rörande bland annat innovation och extern samverkan läggs med i spelet.

Felix Falk kommenterar nyheten:

”Det är fantastiskt när folk har självdistans. Att höra av sig för att be om att jag ska göra satir av även deras del av universitetsvärlden… ja, då är det svårt att inte tacka ja.”

Mathias Gaunitz från Chalmers innovationskontor berättar:

”När vi såg Snille & skrivkramp tyckte vi att det var en rolig spelidé att med satir visa hur det akademiska systemet fungerar. Men vi såg också en möjlighet att lyfta fram de ofta bortglömda rollerna kring nyttiggörandet från akademin. Arbetet som görs inom akademin, med att generera och sprida kunskap, är naturligtvis mycket seriöst och inget att skämta om. Men vi måste också ha självdistansen att kunna diskutera våra roller i samhället med glimten i ögat och därmed bidra till ett konstruktivt diskussionsklimat.”

Brädspelet Snille & Skrivkramp beräknas vara upptryckt i april 2024 och om man missade den lyckade kampanjen på Kickstarter kan man förhandsbeställa spelet via nedanstående länk.

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef

0739055033
info[at]vildhallon.com

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.