Böcker

Kommande coffee table-bok om postapokalypsen

I tio års tid har tusentals människor samlats i Stråssa nedlagda sinterverk för att i några dagar varje år leva i en postapokalyptisk värld efter katastrofen. Deltagare kommer från hela världen. Vi pratar om lajvet Blodsband reloaded (även kallat BBR) som utspelar sig år 2149 efter att vår civilisation gick under för 104 år sedan i en kärnvapensolycka. Nu består större delen av planeten av outforskad ödemark. Befolkningen har minskat och invånarna lever ofta som nomader eller i mindre samhällen byggda i ruinerna av den gamla världen. För att överleva letar man skrot i ruinerna från den gamla tiden, navigerar mellan farliga gatugäng eller ger sig ut på vilda biljakter i ödemarken.

Fotografen Cajsa Lithell har flitigt dokumenterat Blodsband reloaded under de här 10 åren. Nu är det dags att sammanställa allt till en riktigt snygg fotobok i coffee table-format som ger bilderna det utrymme de förtjänar. Med i bokprojektet finns även Tobias Hadin som medverkar med stämningsfulla texter om världen och dess invånare.

Cajsa Lithell. Foto: Patrik Svedmyr
”Det ska bli fantastiskt att få visa upp den magiska, underbara värld som är Blodsband reloaded. Det är en explosion av kreativitet, galenskap och ren livsglädje!” / Cajsa Lithell

Fotoboken Blod & Rost – drömmar om undergången ger en fantastisk inblick i hobbyn och kastar dig in i en annan värld. Där du får möta de fantastiska karaktärerna men också människorna bakom dem. Alltifrån närbilder på fantastisk rekvisita och porträtt, till episka miljöbilder. En bok att bläddra och inspireras av eller bara ha som konversationsstartare på festen! Information om olika grupper, intervjuer med kreatörer och citat från karaktärer kompletterar de fantastiska bilderna.

”För Vildhallons del innebär utgivningen av ”Blod & Rost – drömmar om undergången” att förlaget tar ytterligare ett steg i att vara en självklar aktör i det positiva community som spelkulturen i Sverige innebär. Nu genom att även omfatta den kreativa lajvkulturen. Boken i sig, med Cajsas vackra foton och Tobias stämningsfulla texter, innebär att lajv lyfts upp till ytan och ges den självklara plats den förtjänar som kulturform” / Mattias Dristig, indieförlagsboss på Vildhallon.

För att trycka upp Blod & Rost – drömmar om undergången har vi just nu en kampanj på Kickstarter för att säkra upptryckskostnaderna. Om kampanjen går igenom beräknas fotoboken vara upptryckt i september 2024. Lajvet Blodsband Reloaded arrangeras av föreningen Krokodilhammarkompaniet. Säkra ditt framtida exemplar av boken genom att stötta kampanjen på Kickstarter!

Frågor besvaras av:
Mattias Dristig, förlagschef Vildhallon
073 905 50 33
info[at]vildhallon.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.