Spelutveckling

Vildhallon ger ut brädspelet Klostermust framöver

Frederik Strömberg är kreatören bakom brädspelet Klostermust där spelarna axlar rollen som munkar och nunnor som ska producera så mycket äppelmust som möjligt innan den kritiska biskopen kommer på besök till klostret. Klostermust är ett familjevänligt worker-placement-spel som har genomgått otaliga och uppskattade speltester.

Mattias Dristig och Frederik Strömberg [Foto: Henrik Sputnes]

Avtal har nu tecknats mellan Frederik och Vildhallon om att ge ut Klostermust på förlagets etikett framöver.

”När jag spelade Klostermust första gången insåg jag att Frederik hade hittat den där enkelheten i sitt spelskapande som jag själv uppskattar mycket när det gäller brädspel. Klostermust har alla möjligheter att nå ut till just den breda massan av familjer som annars inte spelar brädspel så mycket. Det ska bli ytterst roligt att samarbeta för att få ut Klostermust till butikshyllorna”, säger Mattias Dristig från Vildhallon.

”Det är med både stolthet, tacksamhet och spänning som jag skriver avtal med Vildhallon. Som spelskapare är det så klart jätteroligt att få chans att ge ut sitt spel. Klostermust är den första av mina olika spelprototyper att faktiskt ta steget till nästa nivå. Jag tror det kommer bli en intensiv och lärorik resa tillsammans med Vildhallon – tur att jag är i gott resesällskap”, säger Frederik Strömberg om det kommande samarbetet.

Tidig spelprototyp av brädspelet Klostermust [Foto: Frederik Strömberg]

Under resten av 2019 kommer Vildhallon och Frederik Strömberg finslipa spelmekaniken och koppla illustratör och grafiker till projektet. Planerad kampanj på Kickstarter sker i början av 2020. Målet är att Klostermust därefter ska finnas ute välsorterade spelbutiker i Sverige.

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig
0739 055 033
info[at]vildhallon.com
www.vildhallon.com

Frederik Strömberg
0737 181 132
frederik_stromberg[at]hotmail.com

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.