Logotyper Funkibator och Lunds Universitet
Spelutveckling

Vildhallon och Gameprototyper samarbetar med Certec, Lunds Tekniska högskola och Funkibator förening

Vildhallon och Gameprototyper samarbetar sedan tidigare genom att hålla uppskattade och gemensamma workshops om att skapa egna brädspel. Upplägget finns med i Kulturkatalogen Väst som innebär att bokare kan få minst halva kostnaderna subventionerat av regionala medel inom Västra Götaland. I rådande Covid-19-tider hålls dessa workshops via digital videolänk.

Ett samarbetsavtal har nu slutits mellan Vildhallon, Gameprototyper och Funkibator förening i Växjö om att leverera ett antal workshops och föreläsningar under våren. Funkibator är en förening som arbetar med fritidsaktiviteter, arbetsmarknad och hjälpmedel. Utöver det driver de många sociala företag exempelvis ett bokförlag. Medlemmar är personer med funktionsnedsättning med allt från rörelse och hörsel till psykisk ohälsa och NPF.

”Spel är något som är väldigt intressant för oss. Vår organisation har fötts ur datorspel, LAN och brädspel. Lite innan 2000 så var vi en mindre Sverokförening. Idag är vi en stor samhällsförändringsorganisation. Spel har alltid varit en del av vår arbetskultur som vi har nytta av på många olika sätt”, säger Stefan Johansson som är Produktionssamordnare på Funkibator.

Som ett led i samarbetet kommer Vildhallon och Gameprototyper agera som bollplank när det gäller framtagning av brädspel till Funkibators målgrupp samt även hålla en digital föreläsning för personal hos Certec, Lunds Tekniska högskola om spelutveckling.

Certec på Lunds Tekniska högskola arbetar med forskning och innovationer för hela Sveriges Rehabilitering. Just nu drivs en satsning som heter GameA som handlar om att ta fram ett app-spel som lockar till träning och rörelse hos personer med rörelsenedsättning.

Logotyper Funkibator och Lunds Universitet
Logotyper Funkibator och Lunds Universitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.