Spelutveckling

Joakim Ceder illustrerar Snille & Skrivkramp

Vi kan nu avslöja att Joakim Ceder kommer illustrera och göra layouten till Felix Falks kortspel Snille & Skrivkramp som släpps via Vildhallon framöver.

Självporträtt [Bild: Joakim Ceder]

Mångsysslaren Joakim Ceder är konstnär, musiker och har tidigare gjort allt ifrån skivomslag till affischer och låter hälsa att han tycker att Snille & Skrivkramp är ytterst spännande att arbeta med:

”I spelet möter vi hela det akademiska i all sin underbara tossighet, ett drömjobb för en surrealist. Hjälp de andra! Men inte för mycket. Möt Introverta professorer, Öppensinnade doktorander och andra typiskt otypiska typer. Och naturligtvis: Lägg lärda krokben för de andra så snart som du kan. ’Att publicera sant är stort, att publicera först är större’. Klara, färdiga, skriv!”

Spelkreatören Felix Falk är glad över att Joakim har kopplats till projektet och säger:

”Det första jag föll för var surrealismen och ironin i Joakims bilder. När det sedan visade sig att han hade god kännedom om de akademiska vrårna och genast spann vidare på mina olika tankar var valet lätt. Illustrationerna som han hittills har levererat är roliga parodiska konstverk, och där finns också lager av travesti och referenser för den uppmärksamme”.

Vill man speltesta Snille & Skrivkramp är man varmt välkommen den 7 mars kl 13.00-17.00 till Studio LevelUp (Polstjärnegatan 14) i Göteborg. Läs mer på eventet på Facebook. Stort tack till RISE, Research Institutes of Sweden, som sponsrar med den fina lokalen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.