Webshop

[Bok, inbunden] Förlåt för den här gången

VILD008
140.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer
VILDHALLON: VILD008

Förlåt för den här gången heter KG Malms nya bok - en slags korsning av prosapoesi, noveller och skepparhistorier.

Boken släpptes på Vildhallon hösten 2020 och innehåller 52 dråpliga, humoristiska och tänkvärda historier som fångar läsaren med sitt rika och underfundiga språk.

Här nedan har ni några utdrag ur några av bokens noveller:

"Jag ringde upp framtiden och det var ett av brorsans barnbarns barnbarn som svarade, en pigg yngling, rapp i käften, rolig och full i fan. Han hade ont i ett knä, sa han. Dagen innan hade han försökt planka in till lövsprickningen och blivit upptäckt och nedbrottad av väktare. ”

Vad menar du?” frågade jag. ”Vem som helst får väl se lövsprickningen?”

”Inte nu längre”, sa han. ”Den är privatägd.”

Jag trodde inte mina öron, berättade om allemansrätten och vackra vårdagar på västkusten. Då var det han som inte trodde sina öron.

”Hela kusten är gated community nuförtiden”, sa han. ”Du kommer inte ens åt att doppa tårna i vattnet.”

[...]

"Hannibal var känd för sina roliga upptåg med djur. Det var getingbon som med hjälp av kastmaskiner slungades in i romarnas läger, och måsar som dresserades att skita i ansiktet på fiendens härförare. Även romarna själva skrattade åt Hannibals påhitt, i alla fall de meniga soldaterna. En del tog värvning enbart på grund av Hannibal. Undrar vad han ska hitta på härnäst? Blir det grisar utklädda till romerska befäl? Det här kan bli kul, tänkte de.

Kartagerna var inte alltid lika roade. Varför elefanter? Den frågan ställdes många gånger av soldaterna under färden över alperna."

[...]

"August blev lugnare och gick förstås upp i vikt, men den läkare som skrev ut de så kallade lyckopillren till honom förändrade samtidigt litteraturhistorien. Giftas blev aldrig avslutad och Inferno inte ens påbörjad. Han skrev visserligen Hemsöborna men lät Carlsson leva lycklig i alla sina dagar med Madame Flod. Det blev folklustspel av Fröken Julie och Ett drömspel.

Den jovialiske August kunde inte tåla konflikter eller olyckliga slut och det fanns inte ett spår av hat eller bitterhet i hans alster.

Litteratur handlar i grund och botten om kemi."


Om författaren:

När KG Malm var 19 år och arbetade i en byggfirma kom hans chef fram till honom och sa: ”Du skall inte bli murare, du ska stå på scen, sjunga dumma visor och ljuga ihop galna historier.” Idag har KG arbetat som vissångare, berättare, skådespelare och komiker i mer än tjugofem år. Hans gamle chef skulle ha varit stolt.

KG Malm gav 2003 ut skivan ”Slarvigt men mänskligt” tillsammans med Dan viktor, Gunnar Källström och Petter Eriksson. 2006 spelade han in en Taubeskiva med Christer Ågren och 2007 kom skivan ”Visor från mormors trädgård” i samarbete med Lotta Rossövik. 2011 gjorde KG ”Murardrömmar”, en dubbel-CD med egna berättelser varsamt ton-och ljudillustrerade av Dan Viktor.

KG Malm tilldelades 2002 Sällskapet Västanvinds Taubestipendium, 2010 Byggnads Kulturstipendium, 2012 Göteborgs Stads Kulturstipendium, 2019 Lasse O´Månssons Naturastipendium och sammanlagt fyra år har han tilldelats Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Besök gärna KG Malms hemsida: http://www.kgmalm.se


Sagt om KG Malm:

”KG Malms monolog om hantverkarna som hamnar i en filosofisk diskussion för eller emot Freuds teori om oidipuskomplex är bländande intellektuell humor i Tage Danielssonklass” [Kai Martin, GT]
”KG Malm glänser i egna monologer.” [Tore Ljungberg, Göteborgsposten]
"KG Malm är den bäste uttolkaren av Allan Edwalls visor vi hittills hört." [Holger Wigertz, Katrineholmskuriren]
"I Millers pjäs En handelsresandes död gör KG Malm en så rörande stark Willy Loman-tolkning att den borde gå till hävderna." [Anders Thuresson, Nu-Nytid]


Fakta om boken:

Titel: Förlåt för den här gången
Format: Inbunden A5
Språk: Svenska
Omslag: Hårdpärm
Grafik och sättning: Gilma Sobrino Rada, Jan Kustfält och Jimmy Ginsby
Antal sidor: 116
Förlag: Vildhallon
Författare: KG Malm
Dimensioner: 154 x 216 mm
Vikt: 295 gram
ISBN: 978-91-519-1272-1

Spara denna produkt för senare användning