Böcker

Nytt i webshopen: De nio världarna

Vildhallon kan nu stolt meddela att Linnéa Jägruds första del i fantasyserien De Nio världarna, finns i webshopen. De Nio Världarna är nordisk mytologi med ett annorlunda världsbygge. Författaren har gjort mycket grundlig research men har ändå lyckats skriva en bok som är lättsam och kvick i repliken. I denna bok möter läsaren de figurer i den nordiska mytologin som annars kanske inte kommer till tals. De mer välkända, som de stora gudarna, får stå tillbaka lite och i stället ge plats åt de gestalter som bebor andra delar av det stora världsträdet.

Författaren jobbar för närvarande på andra delen i serien och meddelar att den är mer än trekvartsfärdig. I den andra delen, Jotunheim, blir tonen mörkare, kargare, bistrare och i allmänhet blir tillvaron för våra huvudpersoner ganska mycket jobbigare.

Linnea Jägrud Foto © Charlotte Gad

Linnéa Jägrud har många års erfarenhet av att segla vikingabåtar och andra råseglare. Som skeppare på vikingaskeppet Vidfamne har hon spenderat många timmar på att navigera efter stjärnorna och att bemästra gamla sätt att hitta rätt, på såväl land som till sjöss. Intresset för nordisk mytolog, runor, galdrar, sejd och forn sed har alltid funnits. Som research till De Nio Världarna har hon, utöver att läsa avhandlingar i ämnet, besökt smedjor, utforskat marknader och testat flera typer av hantverk. Allt för att lägga en gedigen kunskapsgrund som böckerna kan stå på.

Linnéa har tidigare utgivit två titlar, båda på Noatun förlag: ”Rynkor och Bark – skogsträd i ett humanistiskt perspektiv” utgiven 2015. ”Sägner från socknen”, en novellsamling utgiven år 2016.

Just nu arbetar Linnea på en fotoutställning om våra Nordiska väsen, samt är aktuell på Fulltofta Naturcentrum där boken Rynkor och Bark står i centrum. Hon fick nyligen ett hedersomnämnande i SmåLits litteraturfestival för sin novell Den Röda Tråden, som publicerades i Jönköpingsposten januari 2021. Linnéa deltar också i novellantologin Mordiska Väsen som utkommer i maj 2021.

När hon inte skriver arbetar hon som biolog med specialisering på rinnande vatten i landskapet. På övrig fritid håller hon får och grisar, jobbar med naturbete, vandrar Bohusleden, renoverar det gamla 1800-talshuset och drar med sina tre härliga barn på allt ovanstående.

Beställ första delen i fantasyserien De Nio världarna – Vanaheim & Nidavelir här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.