Böcker

Vildhallon ger ut rollspelet Dimmor & Borgar

Vildhallon kan nu meddela att utgivningsavtal har skrivits med spelkreatören Martin Broger Höglund om att ge ut det svenska bordsrollspelet Dimmor & Borgar.

Rollspelet vann SILVER i kategorin BÄSTA ROLLSPEL på Fenix Awards 2024 och utspelar sig i en lågmäld och nordisk­tinspirerad lågfantasyvärld. Regelmotorn är förenklad och passar såväl nybörjare som mer erfarna rollspelare.

Mattias Dristig på Vildhallon berättar:

Dimmor & Borgar är framförallt en stilren och snygg rollspelsprodukt som lämpar sig ytterst väl för personer som tidigare inte har spelat så mycket bordsrollspel. Dess enkelhet är väldigt positiv i sammanhanget. Dessutom sticker Martins känsla för avskalad och svart-vit design ut en aning inom spelhobbyn. Jag ser fram emot att se Dimmor & Borgar växa relativt fritt framöver och välkomnar ännu en duktig kreatör till Vildhallon.

Varumärket Dimmor & Borgar kommer även i fortsättningen ägas av Martin Broger Höglund och spelförlaget Sagoskog Spelproduktion. Men all utgivning och försäljning förläggs nu under Vildhallons växande förlagsparaply.

Martin Broger Höglund kommenterar samarbetet:

Jag har sneglat länge på Vildhallon och uppskattar både förlagets smala utgivning och stabila värderingar. Det är det som är indie för mig. Det har även med tiden blivit uppenbart att Dimmor & Borgar behöver en större familj för att kunna fortsätta växa. Vildhallon är precis den familjen och jag är glad över att vi nu påbörjar denna resa tillsammans!

Martin Broger Höglund

Först ut i utgivningslinjen är den reviderade regelboken och därefter släpps en nyskriven kampanjbok. Inom kort tillgängliggörs regelboken via Vildhallons samtliga försäljningskanaler och man kan förhandsbeställa den redan nu via webbshoppen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.