Böcker

Vildhallon välkomnar JIMMY GINSBY till Förlaget

Vildhallon är stolta över att ha skrivit kontrakt med Jimmy Ginsby om att ge ut hans diktsamling Mosaik.

”Vildhallon är ett lyhört och personligt förlag. Det finns en närhet och kreativitet. Som upphovsman känner jag mig hemma och väl omhändertagen där”, säger Jimmy Ginsby om att ges ut på Vildhallon.

Jimmy Ginsby och Mattias Dristig. Foto: José Yesid Sobrino Rada

Jimmy Ginsby är född 1962 och har tidigare gett ut böckerna Purpurhjärtat (De Lyse Tankers Förlag, Norge, 1999) , Sångtexter och Dikter (Recito 2011) och I Det Närmaste (Eget förlag, 2012). Han är även verksam som sångare, gitarrist, sångmakare, tonsättare av andras dikter, översättare samt emellanåt som föreläsare. Jimmy har också ett förflutet som pedagog vid landets scenskolor för blivande vissångare. 

Pressbild Jimmy Ginsby. Foto: Ketil Fjeld

Han har fått Olle Adolphsons minnesfonds stipendium samt det nyinstiftade Anders Frostenson-stiftelsens Stora Psalmförfattarstipendium, detta för sina försök att skapa nya psalmer med ett modernare och mer inkluderande tilltal. 

2019 blev Jimmy den första att av Edefors-akademin ta emot Arthur Landfors stipendium för sina tonsättningar av den nämndes dikter. 2013-2016 var Jimmy även ordförande för Dan Andersson-Sällskapet. Han arbetar också ibland som undersköterska inom äldreomsorgen, vilket gett erfarenheter som flera av verken i diktsamlingen Mosaik vittnar om.

”Jag har alltid fascinerats av den inverkan Jimmys texter och musik har på mig själv som sekulär och stressad nutidsmänniska. Hans konstnärliga uttryck har en förmåga att tala till det där spröda som finns inom oss alla. En sådan röst förtjänar vidare spridning, speciellt i en allt mer kallare värld”, säger Mattias Dristig från Vildhallon.

Det är Vildhallons ambition att släppa diktsamlingen Mosaik innan jul 2019 och man kan redan nu förhandsbeställa den samma i Vildhallons webshop. Genom att förhandsbeställa Mosaik hjälper du till med att finansiera upptrycket och får ett signerat exemplar av diktsamlingen hemskickat direkt när den finns i lager.

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef vildhallon
dristig[at]vildhallon.com
+46 739 055 033

Jimmy Ginsby, författare
ordbrand[at]icloud.com
+46 738 217 483

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.