Spelutveckling

Brädspelet Klostermust nu på Kickstarter!

Efter lite förseningar, otaliga speltester och ett gediget förarbete så är äntligen Frederik Strömbergs familjebrädspel Klostermust klart för att kunna tryckas upp. Sofie Färdig har gjort ett underbart arbete med alla fina illustrationer och Jan Kustfält har knåpat ihop en spelprototyp som ser riktigt fin ut! Det är även kul att vi har ett eget must kopplat till spelet via samarbetet med Lödöse Musteri.

Då det är dyrt att trycka upp brädspel så är nästa steg i processen att samla in delar av upptryckskostnaderna via så kallad Gräsrotsfinansiering. Klostermust ligger alltså nu på plattformen Kickstarter där vem som helst kan gå in, stötta kampanjen och samtidigt lägga vantarna på ett eller flera upptryckta spel framöver. Det fina med Kickstarter är att pengar endast dras från ens konto om kampanjen når sitt mål. Vi har medvetet lagt det ekonomiska målet lågt i den här kampanjen (70 000 SEK) och vi hoppas att vi når det. Om vi inte når detta mål kommer Klostermust tyvärr inte tryckas upp då Vildhallon är ett indieförlag utan stora ekonomiska muskler.


Klostermust nu på Kickstarter!

Är man nyfiken på att redan nu vill testspela Klostermust digitalt så kan man göra det via plattformen Tabletopia där man också får en bild av hur brädspelet kommer se ut när det är upptryckt. Klostermusts hemsida hittar man också här.


Frederik Strömberg har även blivit intervjuad av Daniel Roos från Spelkult där han bland annat visar upp hur Klostermust fungerar. Kolla in det här:Så gå in och stötta Klostermust på Kickstarter! Det vore ytterst roligt om det här brädspelet trycks upp med er hjälp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.