Spelutveckling

Vildhallon ger ut Björn Soneruds kortspel Missbruk

Avtal har för ett tag sedan tecknas med Björn Soneruds företag Pestmask AB om att ge ut hans kortspel Missbruk.

I Missbruk är spelarna människor som på olika sätt missbrukar olika substanser medan kroppen tar mer och mer stryk. Temat är ytterst mörkt och tvingar en att tänka till ett extra varv kring vad vi som människor ibland utsätter våra kroppar för.

”För några år sedan hörde jag någon skämtsamt säga att det inte var någon mening att dö i lungcancer samtidigt som man har en frisk lever utan att man skulle sträva efter att alla organ skulle ta slut samtidigt. Jag kunde aldrig riktigt släppa den tanken – resonemanget var befängt och genialiskt på samma gång. Det slog mig att det kunde ligga till grund för ett mörkt men ändå humoristiskt spel och så skapades embryot till Missbruk. Jag vill göra spel med en mekanik som är enkel att förstå men som ändå fångar ett komplext förlopp”, säger Björn Sonerud om sitt spel Missbruk.

Pressbild. Björn Sonerud. Egen.

”Jag har alltid gillat Björns ambitioner att som spelskapare ta fram spel som har en socialrealistisk och folkbildande dimension utan att för den skull göra avkall på spelmekanik och spelbarhet. Det är när skrattet verkligen fastnar i halsen på oss som gränserna mellan konst och underhållning suddas ut. Exakt detta uppnås i Missbruk”, säger Mattias Dristig från Vildhallon.

Gilma Sobrino Rada kopplas som illustratör och grafiker till projektet och målet är att ha en färdig grafisk prototyp som presenteras på GothCon i april 2020.

Tidig spelprototyp - Missbruk
Tidig spelprototyp – Missbruk

Vildhallon och Pestmask AB samverkar gärna med andra organisationer, föreningar eller studieförbund när det gäller framtida och tänkbara användningsområden för spelet Missbruk.

Frågor besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef vildhallon
dristig[at]vildhallon.com
+46 739 055 033

Björn Sonerud, kreatör
bjorn.sonerud[at]pestmask.se
+46 723 363 190

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.