Uncategorized

Webshop nu online!

Vildhallon har nu en alldeles egen och ny webshop där alla företagets produkter kommer finnas framöver. Just nu hittar man brädspelet DinoFajten och två av Dristig & Drabanternas upptryckta skivor där. Men butiken kommer växa över tid och fler produkter läggas till.

Ni har väl inte heller missat att Vildhallon numera också har en sida på facebook? In och gilla! 

[CD] Dristig & Drabanterna - Kallt

Artikelnr CD03
80.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

Dristig & Drabanterna hämtar sin näring ur den svenska visans jordmån med texter som manar oss till solidaritet med utsatta människor och beskriver ett allt mer hårdnande samhällsklimat. Musiken rör sig ständigt i gränslandet mellan visa, blues och folkmusik.

Dristig & Drabanternas tredje skiva Kallt är den naturliga fortsättningen på skivan Fru K Har Kommit Hem.

Skivan Kallt är:
inspelad och mixad i Nilento Studio 2017 av Micke Dahlvid.
Producerad av Dristig & Drabanterna och Vildhallon.

Låtar på skivan:

1. Kallt
2. På ett tåg
3. Kom inte och säg
4. Uppstudsige Jack har genomskådat systemet
5. Trianguleringsboogie
6. Uppbrott

Dristig & Drabanterna tar även tillfället i akt och tackar: Anders Sköld för fint fiolspel, Camilla Hederstedt för smäktande körsång, Annelie Johansson för magiskt pianospel, Anders Ahlerup för den härliga saxofonen, Johan Lund för ödesmättat foto samt Jonnie Hedqvist för allt grafiskt slit.

All text: Mattias Dristig
Musik: Mattias Dristig & Kristoffer Åberg

Recensioner:

Musiktidningen Lira har lyssnat på nyligen utgivna skivan Kallt och recensenten Andreas Lagercrantz skriver bland annat [Musiktidningen Lira #5 2017]:

"[…] Mycket av den progg som gjordes på 1970-talet har jag ärligt talat rätt svårt för främst musikaliskt. Det lät i mina öron bedrövligt om kanske främst den politiskt agiterande proggen. Som tur var gäller det inte den här gruppen. […] De klär sina politiska visor i en attraktiv musikalisk dräkt…”

Elise Pavicic från Festivalfoto säger:

"Mattias Dristig och hans kompanjoner Kristoffer Åberg och Micke Dahlvid tillhör en kategori musiker som jag personligen tycker behövs på den musikaliska arenan i Sverige där vi oftast matas av ytliga ämnen och där låtarna mer är till för att sälja än att beröra.

[...]

Det här är en modig skiva som inte drar sig för att lyfta aktuella, men inte alltid politiskt korrekta frågor i landet lagom. Musikaliskt är det en blandning av boogie, blues och vispop. Det här är inte något mitt metal-hjärta så ofta matas med men det finns något i musiken som ändå tilltalar mig och det är väl det musik handlar om; att hitta nya vägar in till sin själ, sitt hjärta och sitt tänkande." [Elise Pavicic, Festivalfoto, 171005] Länk: http://www.festivalphoto.net/index.php?page=review...

Spara denna produkt för senare användning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.