Rollspel,  Skjut Dom i Huvudet

Skjut dom i huvudet får silver i Fenix Awards

Fenix Awards är en utmärkelse som delas ut årligen på konventet GothCon i Göteborg av Sveriges största analoga speltidning Fenix. Tidningens läsare röstar fram vinnarna i olika kategorier och utmärkelsen ses närmast som rollspelbranschens motsvarighet till Oscarsgalan. På grund av Covid-pandemin har Fenix Awards haft uppehåll men återstartades på årets GothCon 2023. Ett antal olika vinnare presenterades väl på plats och Tobias Hadins svenska zombierollspel Skjut dom i huvudet tog silver i kategorin ”Bästa Rollspel 2021”.

Vildhallons indieförlagsboss Mattias Dristig tog emot priset och höll ett improviserat tal som dröp av stolthet, tackade alla inblandade i produktionen, Tobias Hadins klockrena vision och produkt samt även alla härliga rollspelare som har tagit denna svenska splattervärld till sitt hjärta.

Tobias Hadin kommenterar utmärkelsen:

”Att få silver för bästa rollspel av Fenix läsare värmer verkligen. Det känns sjukt att det där lilla projektet jag gjorde som terapi för att komma igång efter en utbrändhet nu spelas av så många. Att få ett sånt här pris är stort för mig. Det är så vackert; man skapar något som man själv gillar och sen upptäcker man att andra galningar gillar det också. Det är något stort i det. Tack för alla meddelanden om roliga spelpass ni haft under de här två åren! Det är en ära att få ta plats i era huvuden och skapa SDIHs värld tillsammans med er!”

Närmast ligger att arbeta vidare med den kommande Spin-off-expansionen som har fokus på Dinosaurier. Det kommer bli awsome! Vi hoppas också att de senaste tre expansionerna har landat ordentligt på spelborden därute i fristäderna. Är man dessutom nyfiken på hur Skjut dom i huvudet spelas så tipsar vi om dessa poddar (uppdateras framöver):

Röda Pesten Rollspelspodd
Gestalt
Äventyrarnas Rollspedspodd Dött Hav

Zom-com

Och tillsist tar vi tillfället i akt och presenterar ett begränsat och fördelaktigt Skjut dom i huvudet-paket där man även lätt kan lägga vantarna på tidigare kartor och miniexpansionen Likblek Ale:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.