Uncategorized

Webshop nu online!

Vildhallon har nu en alldeles egen och ny webshop där alla företagets produkter kommer finnas framöver. Just nu hittar man brädspelet DinoFajten och två av Dristig & Drabanternas upptryckta skivor där. Men butiken kommer växa över tid och fler produkter läggas till.

Ni har väl inte heller missat att Vildhallon numera också har en sida på facebook? In och gilla! 

[Barnbok] Abella och Kapten: Vilse i stormen

VILD013
130.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer
VILDHALLON: VILD013

Baksidetext:

Abella är ny i skolan och känner sig ensam. Måns bjuder med henne till Kapten, som är bra på att berätta sagor. En gång för länge sedan var Kapten vilse på stora havet. Då var han också rädd och ensam.


“Abella och Kapten: Vilse i stormen” är en barnbok som närmar sig svåra ämnen på ett lättsamt sätt. Abella och hennes pappa har flytt från ett krig. Abellas mamma finns inte längre. Måns känner igen sig. Ingen i skolan vågar prata med honom efter att hans pappa gått bort. Måns morfar berättar en fantastisk historia med apor, krokodiler och spöken. Men kanske berättar han också något om just ensamhet, sorg och vänskap?

Thor Rutgersson har skrivit flera romaner och andra böcker för vuxna. Ofta om psykisk ohälsa och normer. Linnea Anckers arbetar som formgivare och illustratör. Det här är deras första barnbok.

---

Pressmeddelande:

ABELLA OCH KAPTEN: VILSE I STORMEN:
NY BARNBOK SKAPAR SAMTAL OM SVÅRA ÄMNEN

Först ville han få män att prata med andra män, tillsammans med samhällsaktivisten Ida Östensson. Nu är författaren Thor Rutgersson tillbaka med en barnbok som ska få föräldrar att prata med sina barn – om ämnen som kan vara svåra att närma sig på egen hand. Så här säger han, om den nya boken:

”När Ida och jag skrev ’Allt vi inte pratar om’ var det med fokus på det manliga samtalet, men faktum är att vi pratar alldeles för lite överlag, i samhället. Barn har många frågor och tankar om död, sorg och ensamhet – och det skrämmer många föräldrar, som kanske då känner en press att ha ’de rätta svaren’. Men det är samtalet i sig, som är viktigt.”

Thor Rutgersson har länge skrivit om svåra ämnen. I flera år har han föreläst runtom i Sverige, med utgångspunkt i boken ”Inställt pga Panik” – en skönlitterär bok om psykisk ohälsa. Thor förklarar:

”Det som skaver, som känns obehagligt, det är egentligen inte så farligt som vi tror. Det är när vi inte pratar om saker som de växer och blir värre. När vi inte kan prata om hur vi mår eller vad vi behöver. Och jag tror att det där börjar redan i barndomen. Med vår nya bok vill vi hjälpa till att skapa naturliga ingångar för viktiga samtal, så att det inte blir krångligt eller laddat.”

Linnea Anckers är illustratör och formgivare. Det är hon som har gett liv åt karaktärerna och händelserna i boken. Linnea berättar:

"Abella och Kapten: Vilse i stormen, är ett sprudlande och fantasifullt äventyr med spöken, krokodiler och apor. Samtidigt är det en intim historia om sorg, saknad och ensamhet. Jag har försökt fånga allt av det i mina illustrationer, utan att vara för självförklarande – bilderna ska vara med för att väcka ens egna tankar och fantasi ”

Abella och Kapten: Vilse i stormen är en barnbok för barn i åldrarna 6–9. Men även yngre och äldre barn kan få ut något av berättelsen. Linnea förklarar:

”Vi har gjort en omfattande testomgång där föräldrar och barn har fått läsa boken tillsammans. För barn som är runt fyra eller fem är det en spännande historia med färgglada bilder – och eventuellt får de med sig vissa delar av symboliken. För barn mellan sex och tio blir berättelsen dock något mer. Då kommer precis de där diskussionerna och samtalen vi vill skapa – om exempelvis vänskap, ensamhet, krig, flykt och sorg.”

Abella och hennes pappa har flytt från ett annat land. Nu ska Abella börja i en ny skola där alla redan känner varandra. Abella blir ensam på rasterna – men sedan träffar hon Måns. När det regnar för mycket för att leka utomhus hälsar de på Måns morfar, som är sjökapten. Han berättar en historia om när han var ensam och vilse på havet. För att lyckas ta sig hem igen behövde han hitta nya och osannolika vänner. Thor, igen:

”Själva berättelsen som Kapten berättar för Abella och Måns, den är baserad på historier som min morfar berättade för mig när jag var liten. Min morfar var fantastisk på att hitta på. Det har betytt otroligt mycket för mig.”

Abella och Kapten: Vilse i stormen släpptes på Vildhallon december 2020.

---

Fakta om boken:

Titel: Abella och Kapten: Vilse i stormen
Ålder: ca 6 - 9 år
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Omslag: Hårdpärm
Författare: Thor Rutgersson
Illustrationer, formgivning och sättning: Linnea Anckers
Presentationsfoto: Magnus Liam Karlsson
Antal sidor: 28
Förlag: Vildhallon
Dimensioner: 220 x 310 mm
Vikt: 365 gram
ISBN: 978-91-519-1273-8

Spara denna produkt för senare användning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.